Voel jij je soms eenzaam?

Verlang je naar meer of echter contact met anderen?

Vind jij het vaak spannend om je in gezelschap uit te spreken? Sta je zelf niet graag in de aandacht en praat je liever over de ander als je met iemand praat? Heb je de neiging om je terug te trekken en sociale gelegenheden te vermijden? Voel je je daar onzeker over, of schaam je je daar wel eens voor? Denk je dat er iets mis is met jou?

Waarschijnlijk heb je een manier gevonden om met mensen om te gaan, maar voel je je van binnen vaak toch onzeker. Durf je je niet écht helemaal te laten zien en uit te spreken. Het contact dat je met mensen hebt voelt soms leeg en oppervlakkig. Je voelt je niet gezien en dat maakt je eenzaamheid groter. Waardoor je mensen misschien nog wel meer gaat vermijden.

Misschien heb je jezelf verteld dat je gewoon liever alleen bent. 

Het kán anders!

Je kunt deze cirkels doorbreken! Echt, jij ook! Dat lukt niet door jezelf te forceren en jezelf sociale activiteiten op te leggen omdat dat ‘goed voor je is’. Ook niet door overal toch maar naar toe te gaan omdat je er dan toch bij bent. En je vervolgens verloren te voelen en je af te vragen waarom je gegaan bent. En je met een kater thuis komt.

Jezelf wegcijferen en minder belangrijk maken dan de ander in de contacten en relaties die je hebt, uit angst deze contacten te verliezen is ook niet de manier.

Hoe dan wel?

De basis is het verbeteren en verdiepen van de relatie met jezelf. Hoe beter je je over jezelf voelt en met jezelf kunt zijn, hoe makkelijker je contact maakt met anderen. Je uitspreken is een belangrijke sleutel in het verdiepen van relaties. En meteen ook de meest spannende, want jezelf laten zien voelt kwetsbaar en eng! Maar dit kun je leren.

Daarnaast helpt het om belemmerende gedachten die je over jezelf hebt (die heeft iedereen) los te laten. Deze gedachten hebben een functie gehad, je hoeft je daar echt niet voor te schamen. Maar je mag ze wel loslaten. Niet door positief denken of matra’s herhalen. Maar door op een diepere laag te helen. Dan kan je kracht toenemen. Als resultaat voel je je zekerder en vrijer in contact. Daardoor verdiepen je relaties zich en voel je je meer verbonden en gezien.

Resultaat

Je voelt je zekerder over jezelf

Je spreekt je makkelijker uit, waardoor je makkelijker in contact komt met gelijkgestemden

je maakt makkelijker echtere en diepere verbinding

Je gaat meer op jezelf vertrouwen met wie je wel en niet contact wilt hebben en hoe, zodat je niet meer wordt ‘leeg getrokken’ door andere mensen

Je krijgt dieper en beter contact met jezelf, de belangrijkste relatie die je hebt! Je leert echt op jezelf vertrouwen, dat is zelfvertrouwen!

Wil je hier meer over weten?

Ik vertel je er heel graag meer over. In een (gratis en vrijblijvend) gesprek kunnen we verkennen hoe dit thema voor jou speelt en wat voor jou de stappen zijn om de cirkel te doorbreken. Je hoeft niet anders te worden dan je bent, juist niet! Je mag meer jezelf zijn en je daar vrij en blij bij voelen. Dat is wat ik je wens. Ben je nieuwsgierig? Ik ontmoet je graag!

Contact
Τ 06-15507062
Μ lidewij@lidewijvandenberg.nl
Bezoekadres:
Bloemendalstraat 7, Zwolle

Pin It on Pinterest

Share This