Wat is energetische coaching?

Wat is energetische coaching?

Energetische coaching richt zich op het activeren van jouw gezonde kracht en jouw zelfhelend vermogen. In de sessie maak ik contact met de laag van jouw onderbewuste. Daardoor kan ik in heel korte tijd doordringen tot de kern van jouw vraag of probleem en halen we de dieperliggende oorzaak naar boven. Vervolgens kan er heling plaatsvinden, doordat blokkades opgeheven worden en jouw natuurlijke zelfhelende vermogen de balans zelf verder kan herstellen. Omdat we op de laag van het onderbewuste werken, brengt de sessie je diepe inzichten en blijvende verandering. Daarna maken we samen de vertaalslag naar jouw dagelijks denken en handelen: Hoe kun je zelf in je dagelijks leven de nieuwe inzichten toepassen, zodat je ook op bewust niveau zelf verder meebouwt aan je eigen kracht en ontwikkeling.

Vaak zijn 2 tot 3 sessies genoeg om zelf verder te kunnen. Soms is een langer (coach)traject wenselijk om de nieuwe situatie in je doen en laten te integreren. 

Waar kan energetische coaching bij helpen?

Als energetisch therapeut en coach kan ik je bij veel verschillende thema’s begeleiden. Mijn visie is dat heel veel klachten en problemen in het heden een verband hebben met een gebeurtenis in het verleden die niet (volledig) verwerkt is. Door terug te gaan naar naar die gebeurtenis, kunnen later ontstane problemen die daarmee samenhangen als vanzelf oplossen. Doordat je bovendien zelf het verband gaat zien tussen datgene waar je last van hebt in je huidige leven en gebeurtenissen uit het verleden, kun je anders naar je situatie gaan kijken. En anders gaan handelen. Doordat er tegelijkertijd heling in je energetische systeem plaats vindt, ondersteunt dat je gedrag en je gedachten over je situatie en kun je er veel makkelijker mee omgaan. Je voelt je vrijer. Na verloop van tijd zal ook je omgeving met je mee veranderen, doordat je andere dingen aan gaat trekken. Immers, zo binnen zo buiten.

Voorbeelden van onderwerpen waar ik je bij kan begeleiden:

 • Ik loop vast, heb het gevoel dat ik niet vooruit kom
 • Ik wil meer contact met mezelf / mijn gevoel
 • Ik heb veel last van stress, ik wil graag meer rust en ontspanning
 • Ik heb burn-out achtige klachten
 • Ik heb depressieve gevoelens
 • Ik voel me vaak eenzaam
 • Ik heb moeite met relaties
 • Ik ben vaak bang / angstig

Maar ook als je verlangt naar persoonlijke groei kan een sessie je verder helpen doordat je nieuwe inzichten krijgt over jezelf en je leven.

Lichaamsgericht

Energetische coaching is een lichaamsgerichte werkvorm. Jouw lichaam is heel belangrijk in deze manier van werken. In je lijf zijn oude emoties en pijnlijke herinneringen opgeslagen. Deze kunnen klachten geven en je blokkeren in het dagelijks leven en in de omgang met andere mensen. Ik help je deze oude emoties en blokkades in je lichaam vrij te maken. Dit lucht op en maakt je vrijer in je doen en laten. Je voelt je meer jezelf. Hoewel veel mensen soms erg op zien tegen het aangaan van oude pijn, is mijn ervaring dat eigenlijk alle cliënten opgelucht zijn en zeggen dat het vooral rust en oplichting gaf. Ook laat je lichaam je precies zien hoe jij met dingen omgaat en wat jouw patronen zijn. Een energetische sessie geeft je daardoor vaak veel inzichten die je als startpunt kunt gebruiken om dingen anders te gaan doen.

Wat levert het op?

 • (oude) blokkades lossen op, waardoor je je lichter en vrijer voelt;
 • je kunt oude emoties, overtuigingen en patronen loslaten;
 • je hebt concrete en praktische handvatten gekregen om mee verder te gaan in je dagelijks leven;
 • je voelt je je rustiger, vrijer en positiever;
 • je kunt makkelijker ontspannen en beter slapen;
 • je voelt je zekerder en sterker;
 • je hebt meer inzicht en begrip over en voor jezelf;
 • je voelt je meer jezelf.

Tijdens de sessie

Na een kort intakegesprek neem je (gekleed) plaats op de behandelbank. Tijdens de sessie werk ik met jouw energie. Ik scan intuitief waar in jouw systeem een verstoring of blokkade in je energie zit en stem me af op jouw onderbewuste, wat ook wel readen genoemd wordt. Dit klinkt voor sommige mensen geheimzinnig, maar het is een vaardigheid die iedereen kan aanleren. Het is feitelijk niks anders dan openstaan voor informatieoverdracht op een andere golflengte dan we gewend zijn. Ik gebruik daarnaast mijn handen, op of boven jouw lichaam. Je kunt de energie voelen als warmte, koude, trillingen, moeheid, zwaarte of juist ontspanning en zachtheid. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Sommige werkvormen doen we staand. Tijdens de sessie blijf ik met jou in gesprek en gaan we samen ‘op verkenning’ naar de kern van je klacht of vraag en naar nieuwe inzichten. Soms is het ook een poosje stil als we aan het werk zijn. Aan het eind van het energetische werk is er alle ruimte voor vragen en uitleg. Vervolgens maken we samen de vertaalslag naar jouw dagelijks leven, heel concreet en praktisch, zodat je er zelf verder mee aan de slag kunt. Want (spirituele) groei heeft geen effect als het niet vertaald wordt naar het ‘aardse gewone leven’. Een sessie duurt in totaal ongeveer 1,5 uur.

Na de sessie

Tijdens de sessie gebeurt er vanalles in je (energetische) systeem. Er wordt vaak lang bevroren energie in beweging gebracht. Het is daarom belangrijk om extra water te drinken in de dagen na de sessie zodat je je lichaam afvalstoffen helpt afvoeren. Ook sporten en andere aardende activiteiten helpen daarbij. Het kan zijn dat je je na de sessie wat moe of slaperig voelt. Ook kunnen er emoties naar boven komen of kun je heftigere dromen krijgen. Maar het kan ook zijn dat je je juist heel fit voelt en meer energie hebt. Het beste is toe te geven aan wat je lichaam aangeeft. Ben je moe, neem dan extra rust. Geef emoties de ruimte, ze willen eruit. Het kan zijn dat je lichamelijke klachten de eerste dagen na de sessie een beetje verergeren. Dit gaat altijd snel over en is geen reden voor ongerustheid. Hoe dan ook is het (zoals altijd) belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Heb je na afloop nog vragen over de sessie of over hoe je je voelt dan kun je altijd contact met me opnemen. Verder is het na de sessie aan jou om de inzichten en praktische vertaling in de praktijk te brengen. Dat betekent bijvoorbeeld oefenen met nieuw gedrag en anders denken.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met me op via e-mail (lidewij(@)lidewijvandenberg.nl) of whatsapp (06-15507062). Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. Meestal kan dat binnen een of twee weken.

 

Je bent van harte welkom!

Pin It on Pinterest

Share This