Ben jij veel bezig met het verleden? Je gedachten over wat er gebeurd is, over wat niet had mogen gebeuren, over wat er ‘fout’ is gegaan, hoe dat toch kon gebeuren, en wat als jij of de ander het anders had gedaan..

Het verleden kun je niet veranderen. Wél accepteren. En door het verleden te accepteren, precies zoals het geweest is, laat je het verleden los en maak je jezelf vrij.

Het verleden loslaten voor een andere toekomst
Boos blijven, iemand of jezelf de schuld geven, wroeging of wraak willen. Allemaal vormen van vasthouden. Daarmee blijft het verleden bij je. En blijft ook de energie van het verleden bij je. En daarmee blijf je meer van hetzelfde aantrekken in je leven.

Door het verleden helemaal te erkennen en accepteren zoals het geweest is, óók de pijnlijke, verdrietige, schaamtevolle gebeurtenissen, maak je jezelf vrij. Dat is niet altijd makkelijk en niet altijd een fijn gevoel. Maar alleen dat maakt de weg vrij voor een nieuwe, andere toekomst.

 

 

 

Wil je ook vooruit kijken, en het verleden loslaten?

Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Ik vertel je graag hoe ik je daarbij kan begeleiden.