Het verleden loslaten

Hoelang blijf jij bezig met het verleden? Je gedachten over wat er gebeurd is, over wat niet had mogen gebeuren, over wat er ‘fout’ is gegaan, hoe dat toch kon gebeuren, en wat als jij of de ander het anders had gedaan..

Allemaal verspilde energie.

Want feit is dat het is gegaan zoals het is gegaan. En dat dat niet meer anders wordt. Het verleden kun je niet veranderen. Wél accepteren. En door het verleden te accepteren, precies zoals het geweest is, laat je het verleden los en maak je jezelf vrij.

Boos blijven, iemand of jezelf de schuld geven, wroeging of wraak willen. Allemaal vormen van vasthouden. Daarmee blijft het verleden bij je. Blijft de energie van het verleden bij je. En daarmee blijf je meer van hetzelfde aantrekken in je leven.

Door het verleden helemaal te erkennen en accepteren zoals het geweest is, óók de pijnlijke, verdrietige, schaamtevolle gebeurtenissen, maak je jezelf vrij. Dat is niet altijd makkelijk en niet altijd een fijn gevoel. Maar alleen dat maakt de weg vrij voor een nieuwe, andere toekomst.

Lees ook mijn andere blogs

Pin It on Pinterest

Share This