Wat is een life coach?

Een life coach helpt je als je vast loopt in je relatie, werk of als persoon. Als life coach onderzoek ik samen met jou hoe jij als mens in elkaar zit. Welke patronen je hebt ontwikkeld, hoe je gevormd bent door je opvoeding en de dingen die je hebt meegemaakt. Al die dingen samen maken je tot de persoon die je nu bent. En tot de keuzes die je nu maakt. Als je vast loopt of je niet lekker in je vel zit, is het handig om inzicht in jezelf te hebben. De inzichten die je op doet over jezelf en het leven kunnen life-changing zijn.

Wanneer een life coach?

Soms heb je namelijk last van bepaalde patronen of mechanismen. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vastloopt in destructieve keuzes of je juist moeilijk tot keuzes maken komt. Het helpt wanneer je weet wat je in de weg staat. Het maakt het namelijk makkelijker om dat waar je in vast loopt weer vlot te trekken. Zo ervaar je weer vrijheid. Bovendien zie je nieuwe mogelijkheden om je leven vorm te geven. Dat geldt zowel op persoonlijk, relationeel, zakelijk als maatschappelijk vlak.

Verandering

Life coaching gaat over bewustwording en verandering. Wat je denkt en gelooft, heeft invloed op wat je ervaart. Als je niet meer gelooft in je belemmerende gedachten en overtuigingen, verandert je gevoel over de situatie waar je in zit en hoe je kijkt naar je situatie. En daardoor zal je anders gaan handelen. Met een andere uitkomst als gevolg. Life coaching draagt bij aan het levensgeluk van mensen. Zelfkennis en innerlijke vrijheid zijn belangrijke pijlers daarbij.

Welke coach moet ik kiezen?

Een goede, passende coach vinden kan een uitdaging zijn. Veel mensen zien door de grote hoeveelheid coaches in Nederland door de bomen het bos niet meer. Uit onderzoek blijkt dat voor 86% van de mensen de klik met de coach doorslaggevend is om voor een bepaalde coach te kiezen. Voelen of die klik er is doe je tijdens het kennismakingsgesprek. Daarnaast bespreek je dan wat je wilt bereiken met de coaching. Mocht je dat voor jezelf nog niet helder hebben, dan helpt een goede coach je om dat helder te krijgen. Een goede coach verwijst je ook door als blijkt dat je niet matcht en/of hij of zij je niet goed kan helpen.

Personal coaching

Coaching is geen taboe meer gelukkig. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders naar een coach gaat of ooit een coach heeft bezocht. Werk gerelateerde onderwerpen zijn populair, zoals hulp bij stress of burn-out, passend werk vinden en de werk-prive balans verbeteren. Maar ook meer persoonlijke vragen rondom relaties en zingeving zijn vaak onderwerp van coaching.

Voordelen van een coach

Redenen die mensen hebben om naar een coach te gaan in plaats van naar een psycholoog zijn bijvoorbeeld dat een coach laagdrempeliger is, de coaching vergoed wordt door de werkgever, of mensen het gevoel hebben dat ze het traject meer in eigen hand hebben bij een coach.

Als life coach ben ik gericht op de ontwikkeling van jou als mens in totaal. De inzichten die je opdoet zijn relevant voor alle thema’s in je leven en neem je je hele leven mee.

 

Ben je geïnteresseerd of life coaching jou ook verder kan helpen? Neem gerust contact op om een gratis kennismakingsgesprek te plannen!