Je wilt ergens vanaf. Dat begrijp ik. Je probleem doet pijn, is irritant, onhandig, of voelt gewoonweg heel naar. Geen pretje.

Goed nieuws: Het kán anders. Maarrrrrr. De oplossing ligt niet in de buitenwereld. Je probleem in de buitenwereld is slechts een symptoom, een weerspiegeling van wat in jou leeft. De buitenwereld is immers als een spiegel voor je. Proberen je omstandigheden te veranderen zal dus niet zoveel opleveren. Misschien op de korte termijn wel. Maar. Je neemt jezelf mee. In je nieuwe baan of relatie loop je dus even later tegen hetzelfde aan. Dat is overigens niet jouw schuld. Het is gewoon het gevolg van wat je hebt meegemaakt.

Accepteren

De ‘oplossing’ ligt in jou. In de buitenwereld iets weghalen zorgt niet voor een andere relfectie van binnenuit. Daar is immers niets veranderd. Wil je werkelijk veranderen, dan zul je dat wat binnenin jou is moeten transformeren. En transformatie werkt via het oplossen in Liefde.

Transformatie begint wanneer je stopt met je verzetten tegen het gevoel of het probleem dat zich aandient. Je hebt het eerst helemaal te aanvaarden, helemaal te doorvoelen, helemaal welkom te heten. Je er aan over te geven. In de overgave zal het transformeren.

Je verzet veroorzaakt bovendien vaak het grootste probleem gek genoeg. Verzet en alle spanning, gedoe, zorgen, piekeren, ontkenningsacties, veranderingspogingen etc, kosten enorm veel energie. Dát is waar je het meest last van hebt.

 

Zon

Bijzonder genoeg verandert je leven daarna geleidelijk als ‘vanzelf’. Als je stopt met je verzet, kan in de ontspanning en liefde oplossen waar je zoveel weerstand tegen had. Soms langzaam, soms verrassend snel. Het is een proces waar ook gevoelens als rouw en pijn bij horen. Maar na verloop van tijd ervaar je dat waar je daarvoor zoveel last van had, steeds minder een probleem meer voor je vormt. Of het verdwijnt zelfs helemaal, als sneeuw voor de zon uit je leven.

 

Meer weten?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik vertel je er heel graag meer over.

Pin It on Pinterest

Share This