Je wilt ergens vanaf. Dat begrijp ik. Je probleem doet pijn, is irritant, onhandig, of voelt gewoonweg heel naar. Geen pretje.

Goed nieuws: Het kán anders. De oplossing ligt echter niet in de buitenwereld. Je probleem in de buitenwereld is slechts een symptoom, een weerspiegeling van wat er in jou gebeurt. De buitenwereld is immers als een spiegel voor je. Proberen je omstandigheden te veranderen zal dus niet zoveel opleveren. Misschien op de korte termijn wel. Maar je neemt jezelf altijd mee. In je nieuwe baan of relatie loop je dus even later tegen hetzelfde aan.

Accepteren

De ‘oplossing’ ligt in jou. In de buitenwereld iets weghalen zorgt niet voor een andere relfectie van binnenuit. Daar is immers niets veranderd. Wil je werkelijk veranderen, dan zul je dat wat binnenin jou is moeten transformeren.

Daarvoor is zelfonderzoek nodig. Wat zijn je overtuiging over wat je nu meemaakt? Op welke manier hou je er aan vast? Waar verzet je je tegen? Wat heb je te accepteren? Welke patronen zorgen ervoor dat je steeds opnieuw hetzelfde resultaat krijgt, zelfs terwijl je dat helemaal niet wilt?

Wanneer je weet wat er in jou gebeurt en wat jouw invloed is op de situatie, kun je dingen gaan veranderen. Met een ander resultaat als gevolg. Soms langzaam, soms verrassend snel. Na verloop van tijd ervaar je dat waar je daarvoor zoveel last van had, steeds minder een probleem meer voor je vormt. Omdat je er op een andere manier naar kijkt bijvoorbeeld. Of het verdwijnt zelfs helemaal, als sneeuw voor de zon uit je leven.

Wil je hier meer over weten?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik vertel je er heel graag meer over. Je bent van harte welkom.

Pin It on Pinterest

Share This